9 september 2010: Verblijf in de trein (dag 2 in de trein) | Trans Siberië Express

Om 07:55 uur worden wij wakker, omdat de trein stopt. De trein stopt een paar minuten op een klein station, waarvan wij de naam niet kunnen lezen. Richard denkt dat het station Istim heet. Langs ons vliegt een soms leeg landschap met kale berkenbomen. Dit ziet er heel vreemd uit.

We nemen rustig Brinta als ontbijt en de trein stopt om 11.22 uur voor een kwartiertje op station Omsk. We hebben even gewandeld en daarna weer heel gauw in de trein gestapt. Omdat wij nieuwsgierig zijn geworden naar de rest van de coupés onder andere derde klasse, zijn wij samen door de coupés naar het achterste gedeelte van de trein gelopen. Richard: ik ben toch blij dat we samen een coupé hebben! (zie foto’s).

De indeling van de derde klasse coupé is heel eenvoudig. Er is hier geen indeling per coupé, maar een open ruimte. Je hebt hier geen privacy, maar de rit is veel goedkoper. Wij hebben in het achterste wagon nog een paar foto’s gemaakt.

Wij hebben van de provodnitsa een pak sap gekocht om toch wat vitamines binnen te krijgen. Uit onze voorraad eten hebben wij lunch gemaakt. Ik heb aardappelpuree met spruitjes gegeten en Richard aardappelpuree met doperwten en worteltjes met gesneden knakworst. (zie foto). De lunch smaakt prima.

Om 15:14 uur staat er een grote stop van 40 minuten gepland in Barabinsk. Wij hebben met de groep afgesproken dat we naar de voorkant van de trein lopen, zodat wij deze kunnen fotograferen. Er zitten aardig wat rijtuigen tussen onze coupé en de locomotief, maar hij staat op de foto! Vervolgens hebben wij de tijd genomen om eens inkopen te doen bij de handelaren en in de kioskjes.

Richard koopt bij de verkoopster op het perron twee warme broodjes gevuld met aardappels en vraagt hoeveel deze kost. De vrouw antwoordt dat deze 50 Roebel kost en Richard pakt zijn portemonnee te voorschijn om te betalen. Helemaal vergeten te onderhandelen betaalt hij 50 Roebel aan de mevrouw. Vervolgens krijgt Richard 10 Roebel terug waarop hij gebaart waarom hij dit terugkrijgt. De mevrouw maakt een gebaar dat het zo wel goed is. Dus zonder af te dingen en/of te onderhandelen heeft Richard na de aankoop een korting gekregen van 10 Roebel! Dat is aardig. Daarna koopt Richard wat komkommer, een stuk kaas en een anderhalf liter fles Oxota bier (de Oxota bier kost 150 Roebel). Kerensa durft het aan om wat cocktails  te kopen.  De keuze aan cocktails zijn roze, groen, geel en blauw. Kerensa heeft de roze uitgekozen. We hebben deze in onze coupé met z’n drieën opgedronken onder het genot met wat hapjes: kaas en komkommer. De cocktail smaakt naar wodka met rode aanmaaklimonade.

Om 19:16 uur stopt de trein in Novosibirsk voor 19 minuten. Op dit station rijdt aan de overkant de Trans Mongolië Express weer binnen. Het is buiten fris; dus we zijn niet lang uit de trein geweest. De gevoelstemperatuur is circa vijf graden. Na deze stop staan er een viertal korte stops op het schema vermeld, maar deze hebben we niet meegekregen. Wij hebben deze avond benut om de anderhalve liter fles bier soldaat te maken en we zijn allebei redelijk teut 😉

Doordat we teut zijn vallen wij snel lekker in slaap om circa 22:00 uur.

Klik hier voor de foto’s van 9 september 2010

<< 8 september 201010 september 2010 >>


Comments are closed.