6 september 2010: Vrije dag (in Moskou) | Trans Siberië Express

Op deze dag hebben wij geen excursies en kunnen wij doen wat wij zelf willen. We zijn van plan om naar het Rode Plein te gaan en misschien nog wat verder rond te kijken daar.  Allereerst onze ontbijt perikelen: bij de receptie treffen we Dimitri die ons vertelt dat er een storing was in het registratiesysteem van het hotel (Richard: tsja, Visual Foxpro). Maar nu lijkt het opgelost. Toch worden we bij het ontbijt weer geweigerd en blijkt bij navraag bij de receptie de ontbijtploeg nog niet op de hoogte was, daarna wel lekker ontbeten.

Rond tien uur samen op weg in de metro naar het Rode Plein. We zijn weer twee keer verkeerd uitgestapt en komen in de metro onder de staatswinkel uit. De staatswinkel bevindt zich aan het Rode Plein en is nu een commerciële winkel met o.a. Louis Vuitton, Gucci, Chanel etc etc.

Op het Rode Plein heeft gisteren een militaire taptoe plaatsgevonden. Het plein staat nog helemaal vol met tribunes en materialen voor dit evenement. Jammer genoeg kunnen we hierdoor weinig mooie foto’s maken. We hopen dat ze morgen, als we de excursie hebben, alles opgeruimd hebben, maar we verwachten van niet.

Na ons bezoek aan het Rode Plein is het alweer lunchtijd en zoals verwacht weet Richard de dichtsbijzijnde Mc Donalds te vinden. De Mc Donalds is enorm druk. Niet met toeristen, maar met locale bevolking die naar het toilet moeten en willen eten.

Na de lunch hebben wij lekker gezeten op Manzehka plein en genoten van het zonnetje.  Om ongeveer 19.00 uur hebben wij een kennismaking met de Tiara groep, dus het lijkt ons handig om ruim voor die tijd met de metro naar het hotel te gaan. Deze terugreis gaat zowaar in één keer(!) goed.

’s Avonds maken we kennis met de Tiara groep in de lobby van het hotel en gaan we gezamenlijk dineren in het Georgisch restaurant. Onze groep bestaat uit 14 mensen inclusief Kerensa de Vaan (reisbegeleidster én commerieel directeur van Tiara Tours).

Morgen met de metro een excursie Moskou; bezoek aan o.a. het Rode Plein, boottocht, kathedraal van de Grote Verlosser, enkele metrostations en de Arbat Street.

Klik hier voor de foto’s van 6 september 2010

<< 5 september 20107 september 2010 >>


Comments are closed.