4 september 2010: Op naar Moskou | Trans Siberië Express

Gisteravond (om 19:30 uur) een telefoontje gehad van een mevrouw van het Visumbureau dat ze zojuist buiten de Russische Ambassade stond met onze visums. De ambassade heeft het wel heel bont gemaakt vinden we. Op het allerlaatste moment de visums geregeld!

Nu kunnen we vandaag onze paspoorten ophalen op Schiphol bij de balie van Aviapartner in vertrekhal 2 tegenover balie 9.
Gelukkig heeft de man aan de balie onze paspoorten en kunnen we op reis. Snel in ontvangst genomen en snel inchecken, want door dit gedoe zijn we later dan we wilden. Eindelijk is het dan zover, onze Trans Siberische reis begint nu.

Na het inchecken is er niet veel tijd meer over om andere dingen te doen dan koffie drinken en wachten voor vertrek.

Onze vertrektijd is 09:55 met de KL903. Dit is een Boeing 737 en we zullen met een nonstop vlucht 2,144 km afleggen, een vlucht van circa 3 uur.
—–

De veiligheidscheck is begonnen en alles lijkt redelijk vlot te verlopen, totdat er omgeroepen wordt dat het vliegtuig, waarin we zouden gaan vliegen, technische problemen heeft. Passagiers balen, bemanning balen…. Veiligheidcheck voor niks. Na een half uur wordt duidelijk dat we naar een andere gate toe moeten voor een ander toestel van KLM. Gelukkig roept de piloot zo nu en dan de actuele status van de vertraging, zodat wij geïnformeerd worden over de stand van zaken.

Bij de andere gate, 24 gates verderop, wéér een veiligheidscheck die langer duurt en voor nog meer vertraging zorgt, kunnen we (eindelijk) dan toch instappen. Al met al met een uur vertraging vertrokken en aangekomen in Moskou.

In Moskou staat onze Tiara-host Dimitri al te wachten met een bordje. We zijn met een SUV naar hotel Tourist vervoerd. Daar (om circa 17.00 uur) aangekomen moesten wij onze paspoorten afgeven om ons te laten registreren (visumeis). De registratie heeft een uur geduurd. Later blijkt dat dit komt door computerproblemen in het hotel. Om circa 19.00 zijn wij eindelijk in onze hotelkamer. Nadat we de koffers een plek hebben gegeven en wat spullen uitgepakt te hebben, worden we gebeld door Dimitri om in de lobby nog meer informatie te krijgen over ons verblijf in Moskou. Hij heeft duidelijke uitleg gegeven over o.a. pin mogelijkheden tegenover ons gebouw in het hotelcomplex. Op het hotelcomplex bevindt zich een lekker en betaalbaar Georgisch restaurant. Aan de andere kant van het complex zit er een supermarkt, wisselkantoor, banketbakker en koffiecorner.

Als eerste zijn we (voor Lilian) op zoek gegaan naar een pinautomaat, zodat we Roebels op zak hebben.  We zijn even naar de supermarkt geweest om flessen water te kopen en Richard heeft bij het wisselkantoor Euro’s gewisseld naar Roebels. Dit alles is een hele opgaaf, omdat er geen Engels gesproken wordt. Gelukkig hebben we van Tiara Tours een point-it boekje (plaatjeswoordenboekje) gekregen, waarin we aan de hand van afbeeldingen ons zelf  “verstaanbaar” kunnen maken en heeft Richard een Russisch woordenboek op zak dat hij van een collega te leen heeft gekregen voor deze reis.

Rond 20.00 uur (18.00 uur Nederlandse tijd) beginnen we toch een beetje honger te krijgen; dus besluiten we naar het Georgisch restaurant te gaan voor het diner. Vooraf hebben we beiden borsjt soep (bietensoep) genomen. Dit is erg lekker. De rest van het menu is samen te stellen door keuze van vis of vlees met daarbij gekookte aardappels of gebakken aardappels of rijst en een keuze uit drie soorten groenten. Voor elke keuze betaal je extra. Ik heb een lamskotelet met aubergine en Richard beef met sperciebonen. We hebben allebei bier (Efes) erbij genomen. Dit smaakt erg lekker; we hebben in Moskou vaker dit bier gedronken. Om 22.00 hebben wij afgerekend en gaan we terug naar het hotel, omdat we allebei redelijk moe zijn van de reis en de indrukken en zijn we vrij snel gaan slapen. Morgen een nieuwe dag met een excursie naar het Kremlin en kathedralen.

Klik hier voor de foto’s van 4 september 2010

<< 3 augustus 20105 september 2010 >>


Comments are closed.