21 september 2010: Terugvlucht naar Amsterdam | Trans Siberië Express

Omdat wij vroeg door Peter worden opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam gaan wij vroeg ontbijten. Om 07:00 uur gaan wij al ontbijten. Dit is ons laatste (vakantie) ontbijt en hebben lekker veel ontbeten.

Om 07:30 uur gaan wij richting de lobby waar Peter net komt aangelopen om ons op te halen. Hij leidt ons naar de achteruitgang / personeelsuitgang van het hotel waar zijn auto staat geparkeerd. Tijdens de rit richting het vliegveld van Beijing maken wij wat foto’s. Om ongeveer 09:00 uur arriveren wij bij het vliegveld van Beijing.

Bij de incheckbalies nemen wij afscheid van Peter en Richard overhandigt hem een rode enveloppe met daarin de fooi en een ansichtkaart met bedankwoord. Hij is verrast en bedankt ons. Gelukkig hebben wij geen overgewicht aan onze bagage en zijn wij blij dat wij onze trein voorraad eten aan Herman en Annelies hebben gegeven. De grote rode koffer en de blauw trolleykoffer hebben samen een gewicht van 30,7 kilo; dus we konden nog 10 kilo aan souveniers kopen. Nu onze bagage naar de ruim van het vliegtuig gaat kunnen wij ergens koffie gaan drinken.

Voordat wij kunnen drinken komen wij nog door een security check. Wat mij verbaast is dat er bij iedereen! het alarm afgaat na het passeren van de metaaldetectorpoort. Als het alarm afgaat worden wij gefouilleerd en wordt een metaaldetector langs ons lichaam gehouden; gelukkig gaat het alarm niet af wanneer de beveiligingsbeambte met een metaaldetector langs mijn lichaam gaat.
Aan de lopende band worden de flesjes water in de volle vuilnisbakken (de vuilnisbakken zijn alleen maar gevuld met flessen water, wat zonder!!) gedumpt en heeft een beveiligingsbeambte een flesje shampoo en conditioner niet meteen weggegooid maar apart gehouden (hmm, om zelf te gebruiken?). Helaas moeten wij onze handbagage opendoen, want ze constateerde iets in de sporttas op de monitor en willen kijken wat dat is. Het blijkt dus onze magnetron schaal te zijn met daarin zout en pepervaatje en wat kruiden en een nat washandje.
Ook de rugzak van Richard moest helemaal open, omdat een bagage met een laptop helemaal gecontroleerd wordt. Ook gaat het alarm af  als Richard het veiligheidspoortje passeert; hierna gaat de beveiligingsbeambte ook met een metaaldetector langs zijn lichaam. De security check heeft ongeveer drie kwartier geduurd.

Een Chinese vrouw reageert zichtbaar geïrriteerd toen haar verzocht is haar schoenen uit te trekken en op de band te leggen.

Wij komen diverse taxfree winkels tegen en hebben bij een winkel maankoek gekocht. Jammer dat ik er niet meer heb gekocht, want de koekjes zijn heerlijk! Even later heb ik (Lilian) bij de parfumerie een geurtje (Gucci) voor mezelf gekocht. Daarna zien wij in de verte Starbucks Coffee! Hier hebben wij Cafe Macchiato Caramel besteld; wat smaakt dat lekker! Na de koffie break lopen wij vervolgens naar de wachtruimte waar wij wachten totdat wij aan boord mogen stappen.

Vanaf 10:00 uur mogen wij aan boord en zoeken wij ons plekje op. Wij zitten boven de vleugel aan de rechterkant van het vliegtuig. In dit vliegtuig zien wij veel Nederlandse echtparen met geadopteerde Chinese baby’s.

Tijdens de vlucht hebben wij twee keer een warme maaltijd en een keer broodmaaltijd (aan het eind) gehad. Bij de eerste maaltijd kunnen wij kiezen tussen Chinees of Pastagerecht. Ik kies de Chinese maaltijd en Richard gaat voor de pasta maaltijd. Voor de maaltijd is nog een beker met noodlesoup geserveerd.

Om ongeveer 16:00 uur arriveren wij in Nederland. Wij nemen op schiphol de trein naar Amersfoort en op het station nemen wij een taxi naar huis. Wij krijgen van de chauffeur te horen dat vandaag de mooiste dag sinds weken is. Wij pakken thuis de koffers uit en zijn vervolgens samen op bed in slaap gevallen. Oh wat een lekker bed!

’s Nachts om 03:00 uur worden we uit automatisme alweer wakker. Het zal nog wel even duren voordat we weer aangepast zijn aan de tijdzone waarin we normaal leven…

Klik hier voor de foto’s van 21 september 2010

<< 20 september 201025 september 2010 >>


Comments are closed.