10 september 2010: Verblijf in de trein (dag 3 in de trein) | Trans Siberië Express

Om 07:22 uur arriveren wij op station Krasnoyarsk voor een stop van 20 minuten. Ik lig nog op bed en Richard ziet een mooie oude Sovjet-trein staan. Hij maakt wat foto’s, koopt een paar broodjes (normaal brood en brood gevuld met gehakt) bij de kiosk en gaat dan gauw de trein weer in, want het regent iets.
Vandaag hebben wij ontbeten met het brood dat Richard heeft gekocht. Het brood smaakt lekker.

Om 12:07 uur is er weer een lange stop op het station (nader te omschrijven) van 20 minuten. Op dit station hebben ze geen kiosks, maar complete winkels. Wij hebben hier smeerkaas en chocopasta gekocht om op het brood te doen wat we nog over hebben van vanochtend. Op het perron staan veel handelaren die van alles verkopen. Drinken, etenswaren, broodjes, tomaten, komkommers, noodles, worst, koekjes en wat fruit. Er staat een oude Sovjet-trein tentoongesteld op dit station. Richard heeft hiervan ook een foto gemaakt. Als de trein vertrekt, pakken de handelaren hun spullen op en lopen weer naar huis.

Langs het spoor zien wij allemaal kleine huisjes in allerlei kleurtjes. Sommigen zien er heel leuk uit anderen zou ik niet in willen wonen.

Na weer een tijdje onderweg te zijn, komt Kerensa bij ons vragen of wij straks met de groep meegaan voor het avondeten in de restauratiewagen. Door deze vraag raken wij een beetje in de war, want bij ons is het nog middag. Ons gevoel zegt iets anders dan de werkelijke tijdzone waarin wij nu zijn, omdat wij steeds in de trein op Moskou-tijd leven. Hoewel wij niet erg veel honger hebben besluiten wij mee te gaan en dan maar een soepje te nemen. (Zie foto)

In verband met het tijdsverschil tussen Moskou en Irkoetsk moeten wij volgens het schema in de trein om 01:16 (=06:16 uur) uitstappen in Irkoetsk. Wij zijn hierdoor een beetje van slag, maar wij hebben toch nog vier uur kunnen slapen. Vannacht (morgen) komen wij in Irkoetsk aan.

Klik hier voor de foto’s van 10 september 2010

<< 8 september 201011 september 2010 >>


Comments are closed.